2012.07.20.
10:42

Írta: RolFic

A Mashable is hibázhat...

Mint a legtöbb (online) marketinges én is az aktív Mashable olvasók táborába tartozom. Ahhoz, hogy képben legyek az online világ híreivel minden reggel szignifikáns időt szánok rá, hogy átfussam az RSS olvasómban az éppen aktuális híreket (persze van amikor ez elmarad).

Ma sikerült rábukkannom egy igen figyelemfelkeltő cikkre, miszerint az Amerikaiak 98%-a nem bízik az internetben (98% of Americans Distrust the Internet). Egy ilyen címre kénytelen voltam rákattintani, mert egyszerűen hihetetlen volt ez a hatalmas szám!

Az ördög a részletekben rejlik...

Amint elkezdtem olvasni a cikket, egész szépen be is bizonyosodott, hogy egyáltalán nincs rendben valami ezzel a statisztikával, ugyanis olyan cég készítette a kutatást, akinek érdekében áll ilyen kamu adatokat nyilvánosságra hozni!

Az a legjobb statisztika, amit magadnak "csinálsz"

A kutatást a Mancx nevű cég szponzorálta, aki "véletlen" éppen azzal foglalkozik, hogy megbízható válaszokat adjon, fontos üzleti kérdésekre. - Mancx is a Q&A business website. Elméletileg 1.900 főt kérdeztek meg a kutatás során, de azt ugye jól tudjuk, hogy jól irányított kérdésekkel egész pontosan meg lehet kapni azt a választ amit kapni szeretnénk.

Hitelvesztés a javából

A Mashable rendszeres olvasói közül sok más embernek is feltűnt, hogy ez egy hatalmas kamu kutatás és kamu cikk - nézzétek csak meg a kommenteket. Ami számomra érthetetlen, hogy egy ilyen komolynak tartott szakmai portál miért hoz le egy ilyen cikket? Ők nem gondolkodnak el rajta, hogy valami nincs rendben? Vagy simán csak van az az összeg, amiért bármit megírnak?

Az én szememben ez igazi hitelvesztés a Mashable részéről... és nem tudtam mellette szó nélkül elmenni

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika mashable

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetrendek.blog.hu/api/trackback/id/tr514667659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása