2012.07.31.
13:16

Írta: RolFic

Mennyire változtatná meg a jövőt a Google Fiber?

A napokban röppent fel a hír, hogy Kansas City-ben Google barátunk elindítja a Google Fiber szolgáltatását, mellyel iszonyat gyors, 1000 Mb/s internetet kínál verhetetlen áron. Mi mindent tudnánk kezdeni ilyen sebességű internettel? Egyáltalán halandó felhasználónak kell ilyen gyors internet?

Nehezen tudunk elképzelni manapság olyan otthoni felhasználót, akinek szüksége lehetne ilyen sebességű internetre, de bizonyára elkövetkezhet majd az a jövő, ahol ezt a sávszélességet is ki lehet majd használni otthonról! Hogyan? ...azt még nem lehet tudni, de megtaláljuk majd a módját.

...hiszen nem ritka, hogy hatalmas agyak tévednek és alábecslik a technikai fejlődés menetét: pl. Bill Gates azt mondta 1981-ben, hogy 640K bárkinek elegendő ("640K ought to be enough for anybody")... és azóta hol tartunk? - 30 év elteltével már 1 TB-os merevlemezekre van szükségünk (otthoni felhasználásra), hogy eltároljuk az adatainkat, sőt mi több naponta 2,5 Quintillion bájt adatot állítunk elő globálisan - Big Data.

A Google mára a legerősebb online piaci szereplővé vált globális szinten, és a felhalmozott tőkéje segítségével mindig olyan termékekkel jön elő, amik majd meghatározhatják a jövőt. A Google Fiber szolgáltatásnak is pontosan ez a lényege - amellett, hogy állításuk szerint ezen a nyomott áron is nyereséges. Az egész lényege, hogy piacot teremtenek, és olyan szolgáltatást tesznek elérhetővé egyszerű felhasználók számára, amire semelyik konkurens sem volt képes (illetve nem is akart).

Az biztos, hogy ez egy jól előkészített és átgondolt lépés volt a Google részéről, mert az elmúlt években számos saját eszközt fejlesztettek, amik szükségesek az ilyen minőségű hálózat kiépítéséhez és gazdaságos üzemeltetéséhez. - a konkurencia pedig sehol sem tart ezen a téren!

Az árak csak említés szinten (mivel egyelőre csak és kizárólag Kansas City-ben lesz elérhető a szolgáltatás):

- csak internet 70$/hó

- TV-vel együtt 120$/hó (a NYT szerint jár majd hozzá egy Nexus 7 tablet is)

Reszkethetnek az internet szolgáltatók, ha a Google Fiber sikeres lesz Kansas City-ben, mert az teljesen biztos, hogy van elég tőkéje a cégnek, hogy országos - netán világ - szintű hálózatot építsen ki néhány éven belül!

Ti mit kezdenétek egy otthoni 1000 Mb/s-es internetkapcsolattal? Mivel tudnátok ekkora sávszélességet kihasználni?

Szólj hozzá!

Címkék: google internet online trend

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetrendek.blog.hu/api/trackback/id/tr334688492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása