2012.10.12.
10:36

Írta: RolFic

Hamarosan mehet a hagyományos könyvnyomtatás a kukába? - 13$-ért ebook olvasó!

Az "early adopter"ek már akár több éve ebook olvasót használnak, de a nagy többség azért még mindig nem szabadult meg a hagyományos könyvektől és nem ruházott be 20.000 Ft körüli összeget egy használható ebook olvasóba.A készülék árán kívül ennek az is az oka, hogy a könyvek nagy része még mindig nem érhető el ebook formájában!

Az alábbi kutatás szerint az USA-ban is csupán 6,2%-os piaci részesedést sikerült elérni az ebook eladásoknak, és ez az arány Németországban már csak 1%, ami azért kerekítési hiba ként is felfogható.

Az áttöréshez egy nagyon olcsó ebook olvasóra - ami úgy tűnik hogy a textr jóvoltából már meg is született - van szükség és arra, hogy a kiadók átálljanak az ebook kiadásokra.

Mégis mi a gond az ebook-okkal?

A könyveket viszonylag nehéz másolni, mert elég macerás pl. egy 300 oldalas tankönyvet bescannelni és utána sokszorosítani, vagy akár lefénymásolni. Mégis szerintem sokunk látott már fénymásolt könyvet részben vagy egészben.

Az ebook-ok másolása - tehát a szerzői jog megsértése - vajmi kevés erőfeszítést igényel, hiszen a .pdf formátum nagyon könnyedén sokszorosítható ami egyértelműen visszaélésekhez vezethet.

Úgy ahogy a játék és szoftver fejlesztőknek nem sikerült megvédeni a termékeiket, úgy az ebook formában terjesztett kiadványokat is kétlem, hogy meg tudnák bárhogy védeni a 'kalóz' iparral szemben.

Hosszún távon ezért azt kell elérni, hogy a kiadványok annyira olcsók és könnyen elérhetők legyenek, hogy inkább kifizessék a kevésbé tehetősek is az értük kért összeget, ezzel is megtisztelve az író munkáját.

Szólj hozzá!

Címkék: ebook mobil alkalmazás

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetrendek.blog.hu/api/trackback/id/tr784834309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása