2012.06.19.
10:34

Írta: RolFic

Valóban kidobott pénz volna a Facebook hirdetés?

A HWSW mai cikke szerint lehet, hogy kidobott pénz a Facebook reklám. Vigyázzunk ezzel a címmel, mert kapásból félrevezető a 'reklám' kifejezés.

A 'Facebook reklám' kategóriába bele tartozik már maga a Facebook oldal létrehozása, a napi kommunikáció, és bármilyen nyereményjáték. Ezek a legtöbb esetben pénzbe (de legalább is időbe) kerülnek a vállalatoknak, viszont ezekből a Facebook-nak semmi haszna nincs.

A kérdés valójában az, hogy kinek éri meg a Facebook-on hirdetni és jól menedzselt Facebook oldalt létrehozni, amivel folyamatosan építeni tudja a márkáját? - Mert a legtöbb cég ebbe nem gondol bele és úgy valóban kidobott pénz lesz a Facebook jelenlétre költött minden egyes forint. 

Mire is való a Facebook hirdetés?

- arra, hogy egy cég bizonyos akcióját vagy akár csak a céges Facebook oldalát népszerűsítse a közösségi oldal felhasználói között

- a Facebook célzása segítségével, pedig viszonylag jól be tudja lőni, hogy milyen célcsoportnál jelenjen meg a hirdetése

Hol hibázik a legtöbb cég?

A hiba ott van, hogy sokan csak annyit tudnak a Facebook-ról, hogy "kell nekünk egy Facebook oldal mert úgy hallottam, hogy azzal nagyon jól lehet eladni, meg hogy az úgy nagyon jó lesz a cégnek".

Megoldás:

Először meg kell határozni a pontos üzleti célt és a célcsoportot, utána érdemes elgondolkodni azon, hogy hol érdemes hirdetni! - erre persze az online marketing szakértőnek rá kell világítania, mert ha nem teszi már az első pillanattól fogva félrevezeti az ügyfelet és csak a rövid távú haszon hajtja, amit hirtelen le lehet húzni a balekről.

...és igen, nem minden esetben a Facebook hirdetés és Facebook oldal létrehozása lesz a legkifizetődőbb befektetés. Viszont ha egy adott cég a megfelelő online marketing tanácsadó mellett teszi le a voksát, aki nem feltétlen azt adja el az ügyfélnek, amit ő akar, hanem amire valójában szüksége van a kitűzött üzleti célja érdekében, egyetlen forint sem lesz, az ablakon kidobott pénz!

Szólj hozzá!

Címkék: marketing hirdetés facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetrendek.blog.hu/api/trackback/id/tr194597719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása