2012.08.10.
12:59

Írta: RolFic

Google MI - Kell egyáltalán még keresni?

Egyre közeledni látszik az a kor, amikor már keresnünk sem kell a Google-ben, hanem elég lesz belépnünk a Google fiókunkba, és automatikusan elénk tárul minden információ ami minket érdekelhet. Annyi adatot (big data) gyűjt rólunk a nagy testvér, hogy alig győzi feldolgozni, viszont amint megtalálják ennek a hatékony módját, nem lesz visszaút - 80%-ban elénk fogják tenni az információt, anélkül, hogy keresni kéne!

A mesterséges intelligencia és ezzel párhuzamosan a robotika is hatalmas fejlődésen megy keresztül. Mi halandók ebből még nem sok mindent látunk a hétköznapokban, de néhány éven belül lesznek kereskedelmi forgalomban kapható robotok.

Én őszintén szólva kíváncsian várom ezt az új kort, ami érdekes, ugyanakkor félelmetesen átalakítja azt, ahogy gondolkodunk és ahogy a világhoz viszonyulunk. Régebben ha információra volt szükségünk vagy meg kellett kérdezni valakit, vagy kinyitni egy könyvet, utánajárni. Mindez időt, utánajárást, gondolkodást, tehát energiát igényelt.

Most ha valami érdekel úton útfélen hozzáférsz az információhoz, hiszen a zsebedben az okostelefonoddal és némi internet hozzáféréssel 1 percen belül megtalálhatod a választ a kérdésedre. Nem kell annyit gondolkodni, küzdeni, nem kell a hosszú távú memóriádban kutakodni, simán csak felugrani a netre és utánanézni.

Nem tudom, hogy a mai oktatási rendszer képes lesz-e lépést tartani a fejlődési irammal, de az biztos, hogy szükség lesz rá, mert a mai gyerekeknek már teljesen máshogy kell tanítani. A régi módszereket drasztikusan meg kell változtatni, és csak remélni tudom, hogy ezen már dolgoznak bőszen az oktatásfejlesztéssel foglalkozó kollégák!

Nektek mi a véleményetek erről?

Szólj hozzá!

Címkék: google jövő mesterséges intelligencia

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetrendek.blog.hu/api/trackback/id/tr744705150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása